Един от следващите филми от хитовата поредица "Междузвездни войни" може да се окаже забележителен не само с представянето си в боксофиса, но и с това, че части от лентата биха могли да бъдат заснети в Космоса.

За това загатна самият Колин Тревъроу, режисьор на предстоящия "Междузвездни войни" - Епизод IX, който вече е подал заявление да му бъде разрешено да снима на борда на Международната космическа станция.

Режисьорът, чийто последен филм бе "Джурасик свят", планира амбициозен проект, който ще му позволи да заснеме истински космически кадри за бъдещия филм, чиято премиера е насрочена за 2019 г. Тревъроу обяви, че е отправил искане за разрешение за снимки на борда на МКС, макар и засега все още да няма отговор.

"Попитах ги дали е възможно за снимките на "Междузвездни войни" да снимаме в IMAX формат реални космически сцени", споделя режисьорът по време на участието си във филмовия фестивал "Сънданс".

Преди него Кристофър Нолън също имаше подобна идея, когато работеше по "Интерстелар" и използва снимков материал на NASA в крайната версия на филма. Именно с него е обсъдил идеята си Колин Тревъроу. В момента Райън Джонсън пък снима Епизод VIII, а лентата на Тревъроу ще завърши трилогията.

Прочетете още: Новата филмова трилогия по "Терминатор" изглежда пред провал