Oppo тийзна първия си сгъваем смартфон близо три години след като представи прототип на такова устройство. Find N изглежда като модел от гамата Galaxy Fold на Samsung и е създаден след „четири години интензивна научноизследователска и развойна дейност и шест поколения прототипи“, казва Oppo в прессъобщение. Премиерата трябва да се състои в Oppo Inno Day на 15 декември.

Oppo не разкри никакъв процесор, дисплей или други спецификации на Find N, а само показа едно изображение и видео. Компанията обещава „красиво“ устройство, което ще се усеща добре в ръката и ще бъде лесно за използване както в отворено, така и в затворено положение. От Орро също така казват, че са решили всички проблеми с разгъването на екрана и издръжливостта, присъщи на сгъваемите смартфони.

Компанията, най-известна със сгъваемите си смартфони, е Samsung, с устройствата Fold и Flip. На Samsung бяха необходими три поколения, за да отстрани големите проблеми в гамата Fold, докато Oppo изигра нещата по различен начин, като ще пусне първия си модел едва след като почувства, че е отстранил някои от най-големите проблеми в дизайна.

Освен Find N, Oppo има намерение да разкрие и други продукти, след като вече загатна за „авангарден“ невронен процесор (NPU) и интелигентни очила. Последните вероятно ще наследят миналогодишните Oppo AR Glass от типа Wayfarer само за разработчици с 0.71-инчови OLED панели, предназначени да бъдат свързвани към устройства с Android чрез USB кабел. Компанията намекна за новия модел с лозунг Light vs. Light, така че може да са лек модел, насочен към потребителите, а не само към разработчиците.

Скоро ще разберем, тъй като Oppo Inno Day се провежда от 14 до 15 декември.

Снимка: Oppo

Виж още: Телефоните с Harmony OS атакуват световните пазари от 2022 г.

 

Тагове: