Серията Reno на Oppo е доста любима на феновете от представянето си през 2019 г. благодарение на последователите до голяма степен на подхода, който е на първо място в дизайна. Изпълнението обикновено заема второ място спрямо разцвета на нетрадиционен дизайн: оригиналният Reno включваше странна селфи камера с въртяща се панта, докато най-новият модел – Reno7 Pro – разполага с истинска светлинна лампа за известия. Но сега нов слух сочи към възможни подобрения в отдела за производителност със следващото поколение.

Oppo Reno8 ще бъде първият, който ще включва предстоящия процесор Snapdragon 7 Gen 1, предполага информация, споделена от изтеклата Digital Chat Station. Qualcomm наскоро се отказа от схемата си за трицифрено номериране, като се започне от своя флагмански чип Snapdragon 8 Gen 1, в полза на по-опростен формат за серия и поколение. Това прави Snapdragon 7 Gen 1 втория мобилен процесор, който пристига с актуализираната схема за именуване. Според предишна информация чипът е позициониран под 8 Gen 1 и вероятно ще бъде предложение от по-висок среден клас с впечатляваща производителност – бързо и само една стъпка под флагманското ниво.

Digital Chat Station също така споменава, че серията Reno8 ще използва чипа MariSilicon X, който направи своя дебют със серията Find X5. Персонализираният ISP има за цел да повиши производителността при слаба светлина и скоростта на обработка на снимки. Освен уменията за обработка Oppo Reno8 се очаква да разполага със 120 Hz 6.55-инчов дисплей, 50-мегапикселова основна камера, включваща сензор IMX766 на Sony, и батерия от 4500 mAh с поддръжка на 80 W бързо зареждане.

Снимка: Орро

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: