По всичко личи, че епидемията от коронавирус ще развали поне частично най-голямото събитие в мобилния бизнес тази година – Mobile World Congress 2020. След като LG взе решение да се оттегли от събитието, сега Sony направи официално изявление, че няма да проведе представянето си в Барселона. Вместо това японският гигант ще анонсира новите си продукти онлайн, като стриймва своето шоу в YouTubе.

Американският онлайн титан Amazon също потвърди, че няма да изложи продуктите си на форума. Преди това същото решение взеха Nvidia и Ericsson. Разбира се, Nvidia и Аmazon по традиция нямат голямо присъствие на MWC, но отсъствието на LG, Sony и Ericsson със сигурност ще се усети.

Организаторите на форума от GSMA обявиха нов набор от мерки за ограничаване на евентуалното разпространение на вируса и защита здравето на посетителите. Сред тях са рестрикции за идващите от Китай посетители. В същото време обаче, ако списъкът на компаниите, отказващи участие в шоуто, продължи да расте, цялото събитие може да бъде в опасност.

Поне към момента MWC 2020 е насрочен за 24–27 февруари в Барселона, Испания.

Виж още: Нови течове ни посочват цената и датата на стартиране на iPhone SE 2

Тагове: