В рамките на събитието HUAWEI Spring 2022 Smart Office, Huawei Consumer Business Group представи 7 нови продукта – флагмански лаптоп, първото си All-in-One PC, нов 2 в 1 лаптоп, първия си Е-Ink таблет, нов таблет под HarmonyOS, първия принтер на компанията и нова преносима аудио колона.

Модерните възможности за съвместна работа в една екосистема позволяват на потребителите да създават свой интелигентен офис като едно свръхустройство, т.е. Super Device система. В нея те могат да изтеглят икони от други Huawei устройства към работното си PC, което играе ролята на централизиран хъб на интелигентния офис. С новите премиери Huawei прави още една крачка към реализиране на визията си за интелигентни офиси под мотото Boundless Creation and Seamless Communication.

По време на премиерата им Ричард Ю, Изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, потвърди 5- до 10-годишната стратегия на Huawei за Seamless AI Life, насочена към иновативно потребителско изживяване в 5 основни сценария: Health And Fitness, Smart Home, Easy Travel, Smart Office и Entertainment.

ВИЖ ОЩЕ: Huawei FreeBuds Lipstick – идеалният подарък за всяка дама (РЕВЮ)

 

Super Device, супер креативност за новия интелигентен офис

 

В откриващата си реч Ричард Ю разказа за идеята и историята зад концепцията Super Device. През 2018 г. Huawei бе пионер с функцията OneHop за свързване и споделяне на файлове между Huawei смартфони и лаптопи. През 2020 г. бе премиерата на функцията Multi-screen Collaboration, която позволява телефонът да бъде показван като прозорец на свързан таблет или PC. През 2021 г. вече бе възможно персонални компютри, смартфони, таблети и смарт екрани на Huawei да формират едно свръхустройство, наречено Super Device, за по-добро взаимодействие между всички тях. Едно устройство може да бъде свързано към друго с изтегляне на иконите им, за образуване на Super Device система, в която всяко от тях играе ролята на функционален модул, а възможностите и ресурсите им могат да бъдат споделяни.

Със сегашната премиера тази мощна функционалност е достъпна за потребителите на Huawei PC и за задачи от сферата на интелигентния офис в т.нар. Smart Office сценарий, например ефективна видеоконференция след свързване в Super Device на PC и смарт екран. Потребителите могат да отворят до 3 прозореца от телефона на екрана на PC, след като двете устройства са свързани за многозадачност. Могат да повишат производителността си чрез Super Device от PC и монитор. Или да разгърнат креативността си със Super Device от PC, таблет и стилус.

Huawei обяви още Huawei Mobile App Engine, която позволява на PC потребителите да се потопят в богатото съдържание на AppGallery за едно свежо изживяване, обогатяващо PC екосистемата.

Всяко от новообявените устройства - HUAWEI MateBook X Pro, MateStation X, MateBook E, MatePad Paper и MatePad - поддържа функцията Super Device. Потребителите на предишни модели също могат да я изпробват, като надградят своя Huawei PC Manager до най-новата му версия.

 

HUAWEI MateBook X Pro носи още по-интелигентно изживяване

 

HUAWEI MateBook X Pro е най-новият флагмански лаптоп на компанията. Той идва с най-добрия чувствителен на допир дисплей, използван някога в Huawei PC. 14.2-инчов, Real Colour FullView Display с 3.1K резолюция, 92.5% съотношение на екрана към тялото и ∆ E < 1 (типична стойнсот) в P3 и sRGB гамите. Първият в света продукт, сертифициран от TÜV Rheinland за професионално ниво на точност на цветопредаването в две гами. И тежи едва 1.38 кг.

HUAWEI MateBook X Pro идва още с HUAWEI SOUND система от 6 говорителя и система за управление с жестове – за скрийншот, запис на екрана, настройка на яркостта и силата на звука и др.

 

HUAWEI MateBook E, първият OLED лаптоп на Huawei, ново 2 в 1 PC изживяване

 

HUAWEI MateBook E комбинира предимствата на традиционните лаптопи и таблети, с професионална производителност и отлични аудио-визуални способности, за всякакви сценарии – работа, учене, забавление.

HUAWEI MateBook E е тънък – 7.99 мм, и лек – 709 г, с OLED Real Colour FullView Display, с богатство от цветове и яркост до 600 нита, която няма да се затрудни и на пряка слънчева светлина. Идва с Windows екосистема и периферни устройства като HUAWEI M-Pencil (второ поколение) и HUAWEI Smart Magnetic Keyboard.


 HUAWEI MateStation X, all-in-one PC с Real Colour FullView дисплей

 

Първият all-in-one десктоп на Huawei е MateStation X с минималистичен дизайн, без видими портове на гърба и възможност за регулиране на височината на дисплея само с един пръст.

HUAWEI MateStation X идва с 4K+ резолюция с точност на цветопредаването Δ E ≤ 1. 28.2-инчовият дисплей е с тънка рамка и от четирите страни, с антирефлексно покритие и поддръжка на 10-точков мултитъч, а качеството на звука не отстъпва на това на картината.

 

HUAWEI MatePad – първият E-Ink таблет на компанията

 

Huawei обяви и нова линия в HUAWEI MatePad серията, а именно HUAWEI MatePad Paper, за удобно четене и леки офис задачи. HUAWEI MatePad Paper е с 10.3-инчов E-Ink FullView дисплей, захранван от Huawei E-Ink Display Enhancement Algorithm за четене, максимално близко до усещането за хартия. Може да се използва с второ поколение HUAWEI M-Pencil и поддържа множество методи на въвеждане на информация, като ръкопис, записване на глас и превръщане на ръкопис в текстов файл. Интелигентното изживяване се допълва от функциията Split-Screen Notes and Annotations.

Като E-Ink таблет, захранван от HarmonyOS 2, той предлага множество възможности за свързване и взаимодействие с други устройства. Потребителите могат да продължат четенето си на PC или да се прехвърлят на MatePad Paper, за да намалят напрежението в очите. Може да работи и като външно устройство за съхранение.

 

HUAWEI MatePad, новият HarmonyOS таблет

 

Новият HUAWEI MatePad идва с 10.4-инчов 2K FullView Display, сертифициран от TÜV Rheinland за защита от трептене и синя светлина. Поддържа функцията Natural Tone за защита очите на потребителите. Съвместим е с HUAWEI M-Pencil (второ поколение), поддържа функциите Multi-window и App Multiplier.

 

HUAWEI PixLab X1, първият мултифункционален лазерен принтер на Huawei

 

HUAWEI PixLab X1 е първият лазерен принтер на компанията, който печата, сканира и копира, подходящ за дома и малкия офис. Функции като Pop-up Pairing, Tap to Print и Remote Printing го правят лесен за използване с Huawei телефони и таблети.

 

HUAWEI Sound Joy, преносимото забавление

 

HUAWEI Sound Joy е първата мобилна колонка на Huawei, разработена с Devialet, обединяваща мощна система с 4 говорителя. С батерия от 8800 mAh тя поддържа до 26 часа непрекъснато възпроизвеждане с едно зареждане. Идва с IP67 защита от прах и вода и избор от два цвята - Obsidian Black и Spruce Green.

Снимки: HUAWEI