Въпреки че загуби лиценза си за Android през май, Huawei не само ще достигне, но и ще задмине предвижданите продажби на смартфони за 2019 г. Китайският производител беше прогнозирал, че ще продаде 250 милиона телефона до декември 2019 г. и сега анализаторът Гуо Минжао очаква, че бройката ще достигне 260 милиона апарата.

Според него най-големият фактор за успеха на Huawei е представянето на компанията на китайския пазар, където ще увеличи дела си тази година. Друг положителен фактор е това, че Huawei си възвърна добрите продажби на някои чуждестранни пазари. Анализаторът обаче не разкрива кои са конкретните държави, където търсенето отново е високо.

Гуо Минжао очаква Huawei да преодолее изцяло проблемите си с американските власти още до края на лятото. На свой ред това отново ще направи компанията най-големия конкурент на Samsung в борбата за престижното първо място на смартфон пазара.

Накрая, според него Huawei вече има по-агресивна маркетингова стратегия в резултат на санкциите. Това се потвърждава и от доставчиците на компанията, които увеличиха прогнозите си за продажбите през втората част на годината.

Виж още: Криптовалутите и Тръмп: една невъзможна любов

 

Тагове: