Новото събитие на Apple засили спекулациите за дългоочаквания шлем за добавена реалност на гиганта. Известният анализатор на тема Apple Минг-чи Куо излезе с нова прогноза, съгласно която премиерата на шлема трябва да стане през второто тримесечие на 2022 г. Досегашните слухове споменаваха премиера през 2023 г.

В същата си прогноза Куо твърди, че тайванската компания Genius Electronic Optical ще бъде основният доставчик на лещи както за шлема, така и за серията iPhone 13. Очаква се иновативната каска да използва microLED дисплеи на Sony за AR и VR съдържание. Той ще съдържа конфигурация от общо 15 камери, така че да осигури наистина автентично изживяване.

Самият шлем ще бъде много лек, с тегло не повече от 300 грама, благодарение на олекотен екстериор. Първият вариант ще трябва да се захранва от компютър, а по-портативна версия трябва да се появи през 2025 г. Цената на AR шлема на Apple се очаква да бъде около 1000 долара, макар че по-ранните слухове говореха за значително по-висока сума, така че ще трябва да изчакаме и да видим.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега