Sony разкри новия VR контрoлер за PS5. Кръгообразните джаджи приличат повече на типични VR контролери, отколкото тези на съществуващия PlayStation Move и включват същата вибрираща технология като в контролера DualSense. Всеки контролер има вибриращ мотор в спусъците и Sony ще използва тази технология в бъдещите VR игри. Освен това контролерите имат хаптична вибрация и засичат положението на пръстите ви, без да трябва да натискате с тях. Според Sony това позволява на играчите да правят по-естествени жестове, докато играят.

На практика всеки VR е като половин PS5 контролер: левият има аналогов стик и бутоните триъгълник, квадрат, L1, L2 и create, докато на десния контролер се намира вторият аналогов стик и бутоните Х, кръг, R1, R2 и options.  

Засега Sony не е показал дизайна на следващото поколение VR шлем за PS5, но компанията разкри, че той ще има по-голям зрителен ъгъл, по-висока резолюция и само едни кабел за улеснено използване. Sony не планира да пусне шлема за конзолата тази година, но потвърди, че прототипи на неговия контролер скоро ще се озоват в ръцете на първите разработчици.


Снимка: Sony

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Още от Play