Скоро няма да се нуждаете от Pixel телефон, за да се възползвате от помощта на Google в борбата срещу разсеяното ходене по улиците. Изглежда, че интернет гигантът ще предостави своята функция Heads Up на други производители на Android телефони чрез ъпдейт на приложението Digital Wellbeing.  

Когато активирате тази функция, вашият телефон ще ви напомня да го оставяте на мира, докато се движете по оживени и потенциално опасни улици. Google припомня, че това не е заместител на това просто да внимавате, но функцията цели да внесе известен порядък в забързаното ви ежедневие.

Засега не се знае с какви темпове ще стане разпространението на функцията, но сред първите модели, получили Heads Up, са Asus Zenfone 8 и OnePlus Nord N200. Предвид че това не са най-популярните модели, има реална възможност и вашият телефон да е получил функцията срещу разсеяно разхождане.  

Pixel телефоните получиха тази опция през април, имайки предвид, че напоследък все повече хора излизат свободно навън, точно това може да бъде нещото, което ще ви спре да се сблъскате с улична лампа, докато погледът ви е залепен към екрана.

Снимка: Cristofer Jeschke/Usplash

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

Тагове: