Microsoft обяви своите актуални финансови резултати за изминалото тримесечие и като цяло те са доста добри, с изключение на онази неприятна част, свързана с продажбите на смартфоните от серията Lumia.

За последните три месеца от тях са продадени едва 2.3 милиона бройки. Въпреки че делът на мобилната версия на Windows по традиция е доста нисък, този резултат наистина е трагичен, имайки предвид, че през същия период миналата година са били продадени 8.6 милиона телефона. С други думи компанията отчита спад с ужасяващите 73 процента, в резултат на който мобилните ѝ приходи пък падат с 46 процента.

За щастие на гиганта другите сегменти от неговия бизнес се развиват добре и продажбите на Surface продукти са се увеличили с 61 процента спрямо същия период през 2015 г. Заслугата за това се пада на появата на Surface Pro 4 и Surface Book. Облачните услуги на Microsoft също се представят добре, като комерсиалните приходи от Office са се увеличили със 7 процента, а потребителските приходи - с 6 процента. Въпреки че изостава значително от PS4, XBOX Live поне отчита увеличение с 26 процента на своите потребители през последното тримесечие.

Виж още: LG G5 SE е бюджетната версия на флагмана LG G5

Тагове: