Това беше неизбежно – след като започна с бюджетни Android таблети със своята марка, а после продължи с устройства за стрийминг, Amazon вече официално е в бизнеса с умни телевизори. Компанията обяви своите първи Amazon Fire TV модели с вграден гласов асистент Alexa. Обособени в две серии от общо осем модела с диагонал от 43 до 75 инча, Omni и Series 4 ще бъдат в продажба от октомври.

От двете Omni e предвидена като по-скъпата серия, но това пак я поставя от бюджетната страна по съвременните стандарти на телевизорите. И двете серии са 4К, но Omni поддържа още HDR 10, Dolby Digital Plus и Dolby Vision. Тези модели предлагат режим картина в картината и опция за включване на уеб камера и използване на телевизор за разговори в Zoom. В тях е вградена същата технология на микрофоните, която захранва умните колонки на Amazon.

Моделите от серията Omni започват от 410 долара и стигат до 1100 долара за 75-иночвия модел. По-евтината Amazon Fire TV Series 4 ще струва между 370 и 520 долара. Тези модели имат по-лоши панели и по-малко умни функции.

Amazon обяви и нов модел на своя Fire TV Stick, наречен 4К Маx. Той поддържа 4К HDR10+, Dolby Vison, Dolby Atmos и включва дистанционно за управление на Alexa в кутията.   

Снимка: Amazon

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)