Xiaomi обяви партньорство с уважаваната марка камери Leica по-рано тази година, като серията 12S е първият телефон като част от сделката. За съжаление китайската марка смартфони казва, че няма да предлага тези устройства на световните пазари.

„Xiaomi ще предлага серията Xiaomi 12S ексклузивно в континентален Китай“, казаха от компанията на сайта Android Authority в имейл отговор на въпрос относно глобалната наличност. Компанията обаче добави, че партньорството в крайна сметка ще даде плодове и извън Китай.

„Нашето стратегическо партньорство в технологията за изображения ще има дългосрочно въздействие извън обхвата на тази серия, върху международните пазари на Xiaomi“, продължава компанията.

С други думи тези, които искат първите телефони на Xiaomi с марка Leica, може да се наложи да внесат устройството от другаде. Със сигурност обаче звучи така, че компанията работи върху други телефони с марка Leica за глобалните пазари.

Xiaomi също има навика да ребрандира устройства за глобалните пазари, така че теоретично можем да видим телефоните от серията Xiaomi 12S да получат ново име в други региони.

Така или иначе, по-специално Xiaomi 12S Ultra е един от най-впечатляващите телефони с камера, които сме виждали досега. Устройството включва едноинчова 50 MP основна камера и чифт 48 MP вторични камери (за ултрашироки снимки и ~5.2x перископно увеличение).

Снимка: Xiaomi

Виж още: Камера Leica е скритият коз в освежената версия на Xiaomi 12