Xiaomi потвърди, че ще въведе обновяване на моделите Xiaomi 12, които стартираха по-рано тази година, а предстоящата серия телефони с Android изглежда съдържа значителни подобрения спрямо по-ранните версии.

Китайският производител на телефони загатна, че на 4 юли предстои пускането на серията Xiaomi 12S, чиито камери ще са задвижвани от Leica. Тя ще включва базовите Xiaomi 12S, 12S Pro и 12S Ultra.

Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун също сподели рендер на Xiaomi 12S Pro във Weibo, разкривайки дизайна на телефона. Той очевидно изглежда като Xiaomi 12 Pro, въпреки че подробностите за устройството от следващо поколение остават неизвестни към момента.

Въпреки това компанията заяви чрез публикация пак във Weibo, че 12S Pro е новият флагмански стандарт за тази година, докато 12S е неговият по-малък брат от висок клас. Това означава, че предстоящите телефони ще бъдат значително подобрени, а нов слух може да даде някои идеи.

Според изтекла информация Xiaomi ще представи нов модел, който очевидно споделя няколко спецификации със серията Xiaomi 12, включително 120 Hz честота на опресняване на екрана, 8 GB или 12 GB RAM и до 256 GB вътрешна памет. Предполагаемото устройство се нарича условно Xiaomi 12T, но е сигурно, че се отнася до гамата Xiaomi 12S.

Предполага се, че Xiaomi 12T ще се захранва от по-добър процесор Snapdragon 8+ Gen 1, който ще бъде намерен в най-добрите телефони с Android за втората половина на 2022 г.

Това означава, че телефонът ще се присъедини към други бъдещи модели от ASUS, Black Shark, Lenovo, Motorola, OnePlus, OPPO, Xiaomi и много други марки, които ще използват обновяването на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Предполага се, че флагманският процесор ще се появи на смартфоните още през юли. Ако слухът е верен, предстоящият телефон ще бъде значителен ъпгрейд спрямо Xiaomi 12 и Xiaomi 12 Pro. Най-новите модели на Xiaomi включват 4nm базиран Snapdragon 8 Gen 1 SoC.

Освен това се твърди, че Xiaomi 12T ще има по-бърза скорост на зареждане при 120 W. Докато Xiaomi 12 Pro може да се похвали със същата скорост, Xiaomi 12 е скромен, ако се вярва на слухове. Последният (заедно с Xiaomi 12X) се предлага с 4500 mAh батерия с 67 W възможности за бързо зареждане. Това не означава, че скоростта е зашеметяваща, но добавянето на 120 W зареждане бележи солидно подобрение.

Слухът също така твърди, че телефонът ще включва поддръжка на NFC, OIS за основната си камера и MIUI 13, базиран на Android 12.

Снимка: Xiaomi

Виж още: НТС телефонът за метавселената е толкова безсмислен, колкото очаквахме