Анализаторът Минг-Чи Куо не спира да търси интригуваща информация за предстоящата серия iPhone 14 и според последна информация търсенето на китайския пазар може би ще се засили в следващата една година. В тема в Twitter Куо казва, че последното му проучване „показва, че някои китайски дистрибутори/търговци на дребно/скалпъри трябва да платят най-високия досега предплатен депозит за iPhone 14, за да осигурят достатъчно предлагане, което предполага, че търсенето на iPhone 14 на китайския пазар вероятно ще да бъде по-високо от очакваното“.
Анализаторът съобщава, че прогнозата на доставчиците на компоненти и EMS е съответно около 100 милиона единици през 2022. Това солидно търсене на iPhone 14 на китайския пазар може да намали опасенията относно съкращаването на останалите поръчки за iPhone 14 след пускането на пазара – както се случи с третото поколение iPhone SE. 

Докато iPhone 13 предизвика голям интерес в световен мащаб, продажбите на iPhone в Китай са намалели с 4% на годишна база. Въпреки това Apple все още беше „най-големият победител“ в продажбите на смартфони по време на „6.18“ – събитие за пазаруване, което според доклада на 9to5Mac генерира повече приходи от Черния петък, Кибер понеделника и Amazon Prime Day, взети заедно. Следват Xiaomi и Honor, които се класират съответно на втора и трета позиция.  
Както вече знаете, се очаква серията iPhone 14 да донесе едно от най-важните подобрения. С нов модел Max той ще върне обикновените модели с по-големи батерии и дисплеи, докато се говори, че Apple ще внесе много промени в своите устройства от висок клас. Очаква се, че iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще имат нов дизайн, подобрени основни камери, обновена предна камера и чип A16. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Пригответе се за продуктова буря от нови анонси на Apple през есента