Samsung Display обяви, че ще въведе в масово производство първите 90Hz OLED дисплеи за лаптопи в света, започвайки през първото тримесечие на 2021 г. Първоначално компанията ще произвежда „много големи количества“ от 14-инчови 90Hz OLED дисплеи, насочени към лаптопи и хибриди. Според изпълнителния директор на Samsung Display, екраните ще започнат да се произвеждат през март.

Честотата на опресняване от 90 Hz е значително подобрение в сравнение с повечето хибриди и преносими компютри, които в момента предлагат честота на опресняване от 60 Hz. Samsung Display казва, че си сътрудничи тясно със световните производители на компютри, за да въведе ново ниво на високи постижения за честотата на опресняване. Samsung вярва, че приемането на новите OLED панели ще се случи бързо, въпреки факта, че панелът изисква използването на „дискретна графична карта“.

По-бързата честота на опресняване актуализира статичните изображения 90 пъти в секунда, правейки движението на екрана да изглежда по-реалистично. Този процес осигурява по-плавни визуални ефекти, които изглеждат по-гладки за зрителя. OLED екраните могат да преминават между сцени по-бързо от LCD екраните със същата честота на опресняване.

Samsung Display казва, че тяхната 90Hz OLED честота  е десет пъти по-голяма от най-бързата реакция на екрана на пазара днес. Компанията отбелязва, че нейният нов екран предлага скорост, равна на 120Hz LCD екрани. Високата честота на опресняване на OLED екраните ги прави особено подходящи за игри и гледане на филми.

За сега не е ясно при какви цени ще навлезе новият OLED на пазара.

Снимка: Samsung

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

Тагове: