В историята на Nokia присъстват интересни таблети като Nokia N1 (който странно много напомня на iPad), но откакто марката бе закупена от HMD global, продуктовият каталог беше ограничен само до телефони. Сега HMD и Nokia пускат своя първи таблет – 10.4-инчовия Nokia Т20, в чиито ключови характеристики се отличават голяма батерия и достъпна цена.

Nokia Т20 не е особено изящен, имайки предвид стандартния дизайн и дебелите рамки, но все пак има здрав метален корпус и относително тънък (7.8 мм) и лек (470 г) профил. Екранът е 2К дисплей с 400 нита яркост.

Ако посегнете към Nokia Т20, това обаче ще бъде главно заради батерията. Тя е 8200 mAh и ви дава до 15 часа сърфиране в мрежата и 10 часа видеоплейбек. Таблетът поддържа относително бързо зареждане от 15 W, но включеното в кутията зарядно доставя само 10 W.

Другите параметри на Nokia Т20 са нормални за скромния му профил. Това са 8-ядрен процесор Tiger 610, 4 GB RAM памет и 64 GB сторидж, както и 8 МР задна и 5 МР предна камера. Наличен е и вариант с 4G, но Nokia не разкриват цената му.   

Всичко това може да бъде ваше за скромните 250 щатски долара. Цената не е висока, но пазарът на Аndroid таблети не е много богат и едва ли дори позната марка като Nokia ще го промени. Nokia Т20 ще бъде наличен по цял свят от тази седмица.

Снимка: HMD

Виж още: YouTube иска да помислите, преди да публикувате хаплив или обиден коментар

 

 

Тагове: