Продължаващият спор между Apple и Qualcomm току-що стана още по-интересен.

Qualcomm добави ново обвинение срещу производителя на iPhone, съгласно което Apple изглежда е откраднала огромни количества търговски тайни по време на тяхното партньорство и след това използва информацията, за да помогне на конкурента им Intel да подобри собствените си чипове. Qualcomm се позовава на придобита имейл кореспонденция и софтуерни разработки, които според нея доказват, че на Intel е предоставена поверителна информация, известна на Apple само и единствено заради тясното партньорство между двете.

След това обаче Apple изглежда е предоставяла тези данни на Intel с цел оптимизиране на чиповете, които Intel прави за iPhonе.

„Незаконната употреба на важни търговски тайни на Qualcomm с цел помагане на наш конкурент да ни догони непоправимо уврежда бизнеса ни и не трябва да продължава“, казва главният юрисконсулт на Qualcomm Доналд Розенберг.

Сагата между двете компании продължава вече втора година с поредица от взаимни обвинения и искове. В един момент се случи неизбежното и преди няколко месеца Qualcomm обяви, че Apple повече няма да използва нейните чипове за своите следващи iPhone модели.

Тагове: