Според проницателния анализатор на тема Apple Минг-Чи Куо гигантът допълнително ще разграничи своите Pro и не-Pro модели iPhone с iPhone 15 и ‌iPhone 15‌ Pro от следващата година.

В поредица от туитове по-рано вчера Куо каза, че по-нататъшното диференциране на гамата ‌iPhone‌ ще увеличи продажбите на моделите Pro. За тази цел Куо смята, че „Apple също ще започне да създава диференциация между ‌iPhone 15‌ Pro Max и ‌iPhone 15‌ Pro“, използвайки „стратегия за прецизно продуктово сегментиране, за да генерира повече продажби/печалби на един зрял пазар“.

Тази диференциация вероятно ще възникне чрез даването на различни функции на отделни устройства в гамата ‌iPhone 15‌, осигурявайки повече причини за по-високи продажби на моделите ‌iPhone‌ през следващата година. Единствените разграничителни характеристики между iPhone 14 и 14 Plus и iPhone 14 Pro и ‌iPhone 14 Pro‌ Max са размерът на дисплея и животът на батерията.

Все още не е ясно как възможностите могат да бъдат разделени в гамата ‌iPhone 15‌, като някои функции като Dynamic Island се очаква да се разширят до цялата селекция от устройства, но ‌iPhone 15‌ Pro Max може да бъде единственият модел, който разполага с перископна телефото камера система.

Смята се, че една от причините, поради които Apple успява да направи това, „въпреки че хардуерните иновации станаха по-предизвикателни и пазарът е узрял“, е причината, че „Android лагерът все още не представлява заплаха за Apple на пазара от висок клас“ поради стойността на марката и недостатъците на екосистемата. Като се има предвид това, Куо добавя, че прехвърлянето на Qualcomm на чипове от висок клас за устройства с Android за изработка от Samsung към TSMC, който е и доставчик на чипове на Apple, както и агресивният тласък към гъвкави телефони може да помогне на Android да си възвърне позициите през следващите години.

Снимка: Apple

Виж още: AI на Google може да се изплъзне от контрол с катастрофални последици

 

Тагове: