YouTube каналът Mrwhostheboss по традиция прави тест за издържливостта на батерията всеки път когато излезе нов iPhone. Разбира се, тези тестове не са абсолютно точни, но резултатите от тях се броят за нещо и тази година цялата серия iPhone 13 бележи сериозен успех.

В частност iPhone 13 Pro Мах постига 9 часа и 52 минути продължителна употреба, с което побеждава всеки един апарат, който някога е тестван в канала. Това са почти 10 часа непрекъснато работещ екран при тежки дейности като например игра на тежки игри и гледане на YouTube видео.

Въпреки че безспорният победител е iPhone 13 Pro Мах, останалите модели от серията също се представят много добре. 5.4-инчовият iPhone 13 mini издържа 6 часа и 26 минути, с което изпреварва своя предшественик с половин час.

6.1-инчовият iPhone 13 издържа 7 часа и 45 минути или почти 2 часа повече от сходния модел от предното поколение.

Батерията на iPhone 13 Prо постига 8 ч и 17 минути при активен 120 Hz дисплей.

Тези тестове съответстват на резултатите, които Аpple предлага като официална статистика за серията iPhone 13. Подобреният живот на батерията се дължи на три фактора: ефикасността на чипа А15, адаптивната честота на екрана и по-големия капацитет на батерията.

Снимка: YouTube/Mrwhosetheboss

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)