Докато светът се учи да се бори с опустошителните ефекти на коронавирус пандемията, хората трябва да разберат, че спазването на дистанция и редовното миене на ръцете са важни методи за ограничаване разпространението на вируса. Когато обаче става въпрос за смартфона, считан за едно от най-мръсните неща, които може да притежавате, личната хигиена не може да реши проблема. В опит да даде на своите клиенти опция за почистване на телефона, която не включва антибактериална кърпичка, Samsung започва да продава безжично UW зарядно устройство, което твърди, че убива до 99 процента от бактериите за 10 минути.

ITFIT UV Steriliser е съвсем обикновена бяла кутийка, която би могла да побере новия Galaxy S Ultra, както и други джаджи като слушалките Galaxy Buds и умния часовник Galaxy Watch. Кутийката не е ограничена до устройства на Samsung и стига вашата джаджа да се побира вътре, най-вероятно може да бъде дезинфекцирана, макар и без непременно да може да се зарежда. Просто я поставете в кутиятa, свържете я с USB-C кабела към източник на ток и натиснете бутона. Вграденото 10-ватово Qi зарядно ще осигури електричество, докато същевременно дезинфекцира.   

Безжичните UW зарядни не са нещо ново, но тяхното разпространение нарасна значително след коронавирус пандемията. Samsung не твърди, че джаджата успешно убива този вирус, но скорошно проучване показва, че ултравиолетовите лампи могат да убиват над 99.9 процента от пренасяните по въздуха коронавируси.

Засега устройството се продава само в Азия на цена от 50 долара, но ако има интерес, вероятно скоро ще излезе и на западния пазар.   


Снимка: Samsung

Виж още: Това е производителят, продал най-много 5G телефони от началото на годината

 

Тагове: