Samsung търси начин да направи отключването на телефона с пръстов отпечатък по-сигурно. Според скорошно интервю изглежда, че решението на компанията е да направи възможно едно устройство да чете няколко пръстови отпечатъка едновременно.

Дитер Мей, главен изпълнителен директор на Isorg – френска компания, която се фокусира върху разпознаването на пръстови отпечатъци на смартфони и други технологии, – наскоро каза в интервю, че Samsung работи върху дисплеи с разпознаване на няколко пръстови отпечатъка. Той също така посочи, че Samsung изглежда се интересува от това целият екран да може да чете пръстови отпечатъци.

Преди около три месеца Samsung обяви на IMID 2022, че работи върху OLED дисплеи от следващо поколение. Тези OLED 2.0 екрани ще имат решение за сканиране на пръстови отпечатъци всичко в едно, което ще позволи на устройството да сканира няколко пръстови отпечатъка едновременно.

Според технологичния гигант три пръстови отпечатъка са 2 500 000 000 пъти по-сигурни за удостоверяване, отколкото използването на един пръстов отпечатък. В допълнение към способността да разпознава множество пръстови отпечатъци наличието на цял екран, който може да сканира, би означавало, че потребителите вече не трябва да се притесняват къде поставят пръстите си.

Няма официална информация от Samsung кога може да се появят тези нови дисплеи, но Мей казва, че компанията му прогнозира, че Samsung вероятно ще е готова да достави технологията някъде през 2025 г. В същото време Мей се хвали, че технологията на неговата компания, която използва различен метод от Samsung, ще бъде готов за масово производство през 2023 г. и ще има по-нисък риск при разработката и достигането на пазара.

Мей също така посочва, че компанията му също следи и Apple, вярвайки, че нейните инженери евентуално ще се опитат да направят и сканиране с множество пръстови отпечатъци.

Снимка: Unsplash

Виж още: Учените работят върху официален протокол за контакт с извънземни

 

Тагове: