Corsair наскоро представи най-новия си монитор по време на Gamescom в Кьолн, Германия. Xeneon Flex 45WQHD240 е водещ 45-инчов 21:9 ултраширок OLED монитор за игри с резолюция 3440x1440.

Вероятно най-впечатляващата характеристика на Xeneon Flex е гъвкавата част, тъй като дисплеят може ръчно да се огъне от традиционен плосък екран до извит екран. Можете да хванете дръжките отстрани на дисплея и да ги издърпате към себе си до каквато степен желаете до крива 800R. Възможно е също така да регулирате само едната страна на монитора, в случай че искате да добавите втори монитор.

Оборудван с най-новия W-OLED дисплей на LG, Corsair обещава пикова яркост до 1000 нита и контрастно съотношение 1 350 000:1. Екранът също така ще има антирефлексно покритие за намаляване на отблясъците и ще предлага технологията на LG Low Blue Light, която помага за намаляване на напрежението в очите.

За да подпомогне затвърждаването на геймърската репутация на монитора Xeneon Flex ще предложи 0.03 ms време за реакция от сиво към сиво и 0.01 ms време за включване/изключване на пиксела. Дисплеят ще се предлага и с променлива честота на опресняване до 240 Hz и ще бъде съвместим с Nvidia G-Sync и AMD FreeSync.

За да разсее притесненията относно изгарянето на образ върху OLED панелите, Corsair включва система за предотвратяване на изгаряне, за която твърди, че работи, когато екранът е включен и изключен, за да гарантира, че няма изгаряне дори след продължителна употреба на UI и OS. Компанията предлага и тригодишна гаранция за нулево изгаряне и нито един мъртъв пиксел.

Датата на стартиране на продажбите, наличността, цените и окончателните спецификации ще бъдат разкрити по-късно тази година.

Снимка: Corsair

Виж още: Този монитор на LG се движи непрекъснато, за да срещне погледа ви