С най-новата версия на iOS, която в момента се тества, Apple предлага глас на Siri, който по-малко изрично звучи като мъжки или женски.

Това е част от усилията на Apple да предложи по-разнообразен набор от опции за своя виртуален асистент. Миналата година гигантът добави две опции за Siri, записани от тъмнокожи гласови актьори.

Гласът, който ще бъде опция номер 5 в менюто на Siri, беше добавен с бета версиите на iOS 15.4, които бяха пуснати за разработчиците и обществеността във вторник.

От миналата година Siri вече не избира по подразбиране женски глас - потребителите трябва да изберат предпочитанията си от наличните опции. Apple потвърди, че новият глас е записан от член на LGBTQ+ общността, но не предложи повече подробности.

„Развълнувани сме да представим нов глас Siri за англоговорящи, давайки на потребителите повече възможности да изберат глас, който да им говори“, казва Apple в изявление пред Axios. „Милиони хора по света разчитат на Siri всеки ден, за да ни помогне да свършим нещата, така че ние работим, за да направим изживяването възможно най-персонализирано.“

Снимка: Apple

Виж ощеВижте в коя операционна система грешките се коригират най-бързо