Гласовите съобщения в WhatsApp ще станат много по-подобни на Джеймс Бонд съвсем скоро.

Най-популярното приложение за чат в света въвежда възможността потребителите да изпращат и получават самоунищожаващи се гласови съобщения в платформата.

От известно време има голямо търсене за този тип "ефимерни данни" и ако не вярвате, вижте това: през декември 2019 г. аналитичен доклад обяви Snapchat за петото най-изтегляно мобилно приложение на десетилетието. А вие знаете какво представляваше Snapchat тогава.

Гласовите съобщения, които се изтриват автоматично, след като бъдат възпроизведени, се присъединяват към другите опции за изпращане на съобщения "Строго поверително!", които вече са достъпни за потребителите на WhatsApp. Потребителите знаят много добре, че могат да изпращат изчезващи съобщения и мултимедия както на Android, така и на iOS.

За гласовите съобщения в "Мисия: Невъзможна" трябва да се избере режим View Once и да се направи гласово съобщение и то ще се самоунищожи, след като получателят го чуе. Разбира се, това активно повишава поверителността в случай на аудиозаписи, в които се споменават чувствителни теми. Но ако получателят е в шумна среда, има временен проблем със загубата на слуха или просто не обръща голямо внимание в точния момент при възпроизвеждането на това, което сте му изпратили, бъдете готови да запишете отново и да изпратите отново това гласово съобщение.

WhatsApp играе на сигурно място и казва, че потребителите трябва да изпращат View Веднъж гласови съобщения само на хора, на които имат абсолютно доверие, тъй като има начини да се заобиколят дори саморазрушаващите се съобщения - това е просто начинът, по който работят цифровите технологии. Например потребителите на Android могат да използват функцията за запис на екрана, докато слушат, а всеки може да използва друга камера или външен микрофон, за да заснеме съобщението.

За опцията за самоунищожаващи се гласови съобщения се говореше още в средата на октомври, тъй като я отразихме, когато беше в бета-версия, с която някои тестери сe забавляваха. В доклада на източника се твърди, че новият инструмент в стила на Джеймс Бонд се разпространява в световен мащаб "през следващите няколко дни", така че следете за актуализацията.

А ако не сте сигурни как да изпращате изчезващи съобщения в WhatsApp, не се притеснявайте. Това е изключително лесно:

Снимка: Unsplash

Виж още: Странни дупки на океанското дъно - портал към мистериозен свят?