Sony Xperia 1 III беше един от добрите телефони, които излязоха миналата година. Сега изглежда, че компанията подготвя продължение, наречено Xperia 1 IV. Слуховете за устройството се носят от доста време, но надежден източник току-що тиражира куп висококачествени рендери на телефона.

Профилът OnLeaks в сътрудничество с GizNext разкри, че следващият флагман на Sony ще изглежда много като своя предшественик. Той има същата квадратна форма и 6.5-инчов панел с плосък ръб като телефона Xperia преди него.

Xperia 1 IV също получава физически сензор за пръстови отпечатъци и 3.5 мм жак за слушалки – типични функции на Sony, които рядко се срещат на водещите телефони в наши дни.

Задният панел на устройството показва настройка с тройна камера. Изтичането предполага, че един от сензорите е вариант с телескопична камера.

Физическите размери на Sony Xperia 1 IV също са подобни на предишния модел. Всичко това повдига въпроса – какво прави Sony през последната година?

Разбира се, спецификациите са мястото, където се очакват истинските подобрения. Твърди се, че телефонът разполага с най-новия чип Snapdragon 8 Gen 1, до 16 GB RAM памет, 256/512 GB съхранение, 5000 mAh батерия и 45 W зареждане. Очаква се три 12 MP сензора да се погрижат за задачите, свързани с мобилната фотография.

Говори се, че Sony Xperia 1 IV ще стартира в продажба някъде през май тази година.

Снимка: @OnLeaks

Виж още: Новата PS абонаментна услуга Project Spartacus е почти тук