Apple пусна документ за поддръжка, който официално описва потенциалните проблеми за клиентите, които настройват своите нови iPhone 14 и iPhone 14 Prо.

Поради проблеми с активирането в iOS 16.0, iMessage и FaceTime може да не работят правилно веднага. Проблемите с iPhone 14 включват невъзможност за получаване на обаждания с iMessage или FaceTime, показване на зелени балончета вместо сини балончета при контакт с друг потребител на iMessage, а получателите потенциално няма да могат да видят вашите съобщения, идващи от правилния акаунт.

Накратко, iOS 16.0 има нови грешки в настройката на устройството, свързани с активирането на апарата с iMessage и FaceTime. Очевидно това е неподходящо време за такъв бъг, предвид че толкова много клиенти днес купуват модели iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max с предварително инсталиран iOS 16.0.

За щастие Apple вече се справи с тези проблеми с пускането на iOS 16.0.1, която беше налична от вчера.

Apple казва, че проблемите, свързани с iMessage и FaceTime, трябва да бъдат разрешени след актуализиране до най-новата версия на iOS. Като част от настройката на новото устройство вашият нов iPhone може да ви подкани да ъпдейтнете, преди дори да стигнете до началния екран. Ако не, след като получите вашия iPhone 14, отидете на Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера и актуализирайте до най-новата налична версия.

Ако все още имате проблеми с iMessage и FaceTime след актуализиране до iOS 16.0.1, може да се наложи леко да поиграете с настройките на iMessage. Apple казва първо да проверите Settings -> Cellular и да се уверите, че телефонната ви линия е активирана.

След това отворете Настройки -> Съобщения -> Изпращане и получаване. Докоснете телефонния номер, който искате да използвате за iMessage. Отворете Настройки -> FaceTime и изберете телефонния номер, който искате да използвате с FaceTime.

Следвайки тези стъпки, процесът на активиране за тези услуги трябва да се нулира и вашият iPhone 14 трябва да работи нормално.

Снимка: Apple

Виж още: Първата технологична аутопсия на iPhone 14 Pro Max разкрива интересни подробности (ВИДЕО)