Tesla се готви да разшири предлагането на своя продукт Solar Roof в Канада и Европа, което може да се случи още тази година според изпълнителния директор Илон Мъск. Припомняме, че инициативата Solar Roof срещна трудности в началото на своето пускане на пазара. Автомобилният производител трябваше да тества дълготрайността на панелите, да променя дизайна за по-бърза инсталация, да увеличи производството и да намали разходите.

Миналата година нещата започнаха да се обръщат, тъй като Tesla промени вида на подложката, която използва за своите слънчеви панели, а също така намали цената на продукта. Компанията също ускори наемането на майстори за монтаж, за да ускори внедряването на слънчеви покриви, което започна да показва резултати през последните две тримесечия.

Внедряването на продукта е ограничено до САЩ, но сега изпълнителният директор Илон Мъск ни даде представа за графика за разширяване на новите пазари. Мъск каза, че Tesla ще пусне Solar Roof в Канада тази година и че Tesla мисли по-късно да презентира слънчевия покрив в Европа, като изглежда уверен, че това може да стане до декември.

Излизането на слънчевия покрив на Tesla на други пазари ще бъде ограничено не само от производството на панели в завода в Ню Йорк, но и от способността на Tesla да наема монтажници.

Tesla също така ползва трети страни да инсталират соларните панели, което може да позволи по-бързото им внедряване. Вече видяхме, че такива компании монтират соларен покрив на Tesla доста ефективно само за няколко дни и продуктът вече е генерирал силен интерес от индустрията.

Снимка: Tesla

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.