От Sony обмислят да пуснат смартфон с Windows Phone през 2014 г, според информация на The Information. Ако това стане факт, можем да видим известна конкуренция на Nokia, която доминира в момента на пазара на телефоните с тази операционна система. Малко конкуренция никога не е излишна. Японската компания и Microsoft са обсъждали многократно идеята, но до този момент без реални резултати. Бъдещите продукти могат да излязат, носещи бранда „Vaio”, пишат от The Information.

 

Въпреки че Nokia беше купена от Microsoft, това не попречило на преговорите със Sony. Все още няма сключена сделка, а е възможно и да не се достигне до такава, ако двете компании не успеят да се споразумеят за таксите за лиценз и предварително инсталирания софтуер. Подобно партньорство няма да е нещо ново – в началото на годината излезе информация за прототип на Windows Phone смартфон от Sony.

 

Серията Lumia е доминираща в смартфоните с операционната система на Microsoft, но това не е твърде труден резултат за постигане, тъй като липсва особено голяма конкуренция. Samsung и HTC остават фокусирани върху телефоните с Android, но ако от Microsoft искат Windows Phone да става по-популярна сред потребителите, ще трябва да се постараят и да открият сериозни партньори. Носят се и слухове за евентуално партньорство с ZTE, която да произведе „бюджетни” Windows Phone телефони за пазарите в САЩ, Китай и Европа.

Разбрахте ли, че класическите игри на Microsoft са достъпни и за Windows Phone 8?