Ако се чудите каква поддръжка може да очаквате за най-новия флагман на Sony, собствениците на Xperia 1 III няма да харесат отговора. Според холандското подразделение на Sony, Xperia 1 III ще получи само един значителен Android ъпдейт и две години на месечни пачове по сигурността.

Това е.

На този етап можем да се надяваме, че става въпрос за грешка и някой в компанията не е правилно осведомен, защото иначе новината е нелепа. В последно време много Android производители увеличават софтуерната поддръжка на свoите апарати, особено когато са от висок клас. Това вече обявиха имена като Samsung OnePlus и Оppo, а се очаква и Google да увеличи годините, през които ще поддържа своите Pixel модели, започвайки от Pixel 6 тази есен.

На фона на всичко това изглежда странно Sony да тръгне в напълно противоположна посока относно Xperia 1 III. Да се надяваме, че японският гигант скоро ще изясни въпроса, защото, ако това се окаже вярно, ще трябва да помислите доста, преди да дадете 1300 долара за Sony Xperia 1 III, при положение че тя ще получи същия брой значителни Android ъпдейти като струващия 200 евро OnePlus North N.

Снимка: GS Arena

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

 

Тагове: