Делото между Epic и Apple продължава да предоставя любопитна информация относно дейността на двете компании. Вече научихме, че Epic е заделил 115 милиона долара, за да си осигури ексклузивността на шутъра Borderlands 3, а сега става ясно, че студиото е предложило 200 милиона долара на Sony, за да предостави НА японската компания някои от своите PlayStation ексклузиви само от магазина на Epic.

Офертата към японския гигант е била за от четири до шест заглавия. В магазина на Epic вече ексклузивно се продаваха две издадени от Sony игри: Ready Set Heroes и Predator: Hunting Grounds. Първата до момента е ексклузивна за платформата на Epic, а втората след година на ексклузивност излезе и в Steam. Разбира се, не изглежда логично точно за тези две скромни заглавия да са броени около 200 милиона долара, така че вероятно има и други подробности от сделката между Epic и Sony, които още не знаем.

В магазина на Еpic излязоха и други, издадени от Sony заглавия, но не екскулизвно. Horizon Zero Dawn излезе в Epic Games Store и Steam едновременно, а същото ще направи и предстоящата Days Gone.

Ако трябва да спекулираме, топ заглавия на Sony като поредицата Uncharted и God of War изобщо няма да се появят за РС, но ексклузивна премиера в магазина на Epic на Bloodborne определено ще бъде голяма победа за студиото, но на този етап не сме чули нищо и за нея.

Epic е предложило и подобни сделки на Nintendo и Microsoft, но те не са довели до нищо конкретно.

Снимка: CNet

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: