Да задоволиш претенциите на звукозаписните компании и на феновете едновременно не е лесна задача и нов слух твърди, че сега Spotify ще се опита да ограничи част от новите предложения в каталога си, така че те да бъдат достъпни само за платени абонати.

Причината, разбира се, е желанието на стрийминг платформата да си спечели благоволението на някои от големите играчи в музикалния бизнес, които са недоволни, че преобладаващата част от абонатите на Spotify не плащат за достъпа си до новата музика. Според Music Ally нови популярни албуми няма да бъдат достъпни за всички, а само за онези, които плащат месечния абонамент от 9.99 долара. Това трябва да продължи известно време, след което в даден момент и останалите потребители ще получат достъп до музиката.

Източници, близки до Spotify, разкриват че първият подобен "ексклузивен" албум е трябвало да бъде A Moon Shaped Pool на Radiohead, който излиза на 17 юни в платформата, но технологията за ограничението все още не е била готова. Други изпълнители, чиито нови песни няма да са общодостъпни, ще бъдат Тейлър Суифт, Бионсе и др.

Виж още: Amazon се кани да представи своя музикална абонаментна услуга на цена от 9,99 долара

Тагове: