Първият в света iPhone X с USB-C порт се продаде за рекордна сума в eBay. Модификацията, изработена от студента по роботика Кен Билонел, заменя Lightning порта на iPhone X с широкоразпространения USB-C стандарт.

Всъщност най-високата цена за уникалната джаджа в наддаването бе 100 100 долара, но потенциалният купувач се отказа и в резултат на това модифицираният iPhone вече е собственост на човека, предложил за него 86 001 долара. Като бонус щастливият купувач ще има и събеседване с Билонел, за да получи повече подробности относно нестандартната изработка.

В описанието на модифицирания iPhone X в eBay се гарантира, че той ще продължи да работи, стига да не бъде разглобяван, връщан към първоначалните настройки и използван като основен телефон в ежедневието.

„На практика може да правите каквото искате с него, но не очаквайте помощ от мен, ако счупите нещо.“ Това е просто прототип“, обяснява ентусиастът.

По този начин той успя да покаже на света, че iPhone с USB-C порт е възможен и реален, преди Apple да го направи. Сега остава да видим дали усилията на ЕС ще принудят американския гигант да замени своите Lightning-базирани продукти с USB-C чрез ново законодателство ще се увенчаят с успех.

Снимка: Ken Pillonel

Виж ощеApple се отметнаха: няма да блокират Face ID при смяна на екрана

 

Тагове: