Ако имате малка галерия и бихте искали повече хора да разгледат вашите фотографски творби, като тези на Dean Putney, които открива огромен архив от снимки, направени от дядо му (един немски офицер от времето на Първата световна война), или сте художник като Vitor Rolim от Бразилия и искате да покажете еволюцията на вашата работа, но нямате поле за изява, то Google Open Gallery ще реши проблемите ви.

За последните няколко години, Google работи с музеи по целия свят, за да могат те да предоставят своите колекции в „Културния институт на Google“. Сега, компанията се отваря към всеки, който иска да публикува културно съдържание, давайки възможност за създаване на изложби, които разказват приятни истории в лична интернет страница.

За да добиете по-добра представа вижте начина, по който белгийският Comic Strip Center използва „Отворената галерия“ на Google, за да разкаже историята на тяхната нова арт сграда - Waucquez Warehouse - чрез странен микс от рисунки в комиксов стил, плюс фотографии и скици.

 

 


Google Open Gallery ви помага да създадете красиво изживяване за хора, които разглеждат вашата колекция. Google ще бъде домакин на вашата галерия и ще ви даде достъп до технологията си, без да разходи за вас или вашата организация. За вас остава просто да качите фотографии, да добавите видео, Street View изображения и текст. Вплетете ги заедно и създайте страхотна изложба, която наистина ще ангажира посетителите ви.

Музеят The Fort Collins на Discovery съчетава архивни снимки с модерна визуализация от Google Street View. Berndnaut Smilde е съвременен художник, живеещ и работещ в Амстердам, Холандия, известен със създаването на зашеметяващи облаци като част от неговата серия Nimbus.


Google ще продължи да развива и добавя нови функции към Open Gallery така, че вие може да разчитате на стабилна поддръжка за вашата онлайн галерия.