Google придоби инженерната компания Boston Dynamics, известна с линията си от хитроумни четириноги машини, притежаващи изключителни възможности. Сред тях се открояват BigDog – моторизиран робот, специално създаден да се справя в снежни и заледени местности; изключително бързия Cheetah, но и един най-близкия до Терминатор робот – Atlas. Новината беше публикувана в The New York Times, които пишат, че все още не е ясна ролята на инженерната компания в плановете на Google. Е, имаме някакво предположение.

 

Все още не е известна сумата, за която Google e придобила Boston Dynamics, но със сигурност не е никак малка. Очаква се всички договори, които е сключила инженерната компания, да бъдат изпълнени, включително и сделка на стойност от 10.8 млн. с DARPA. Представители на Google заявяват, че въпреки това компанията няма да се превръща в изпълнител на военни поръчки. Boston Dynamics се появява като подразделение на Масачузетския технологичен институт през 1992 г. Веднага след това започва работа върху различни проекти за военните. Анди Рубин, който беше ръководител на Android отдела в Google, заяви в Twitter: „Бъдещето изглежда страхотно“.


Само преди няколко дни именно Рубин беше човекът, който обяви, че следващият голям проект на Google ще е създаването на истински роботи. Това начинание няма да се подготвя в тайната Google X лаборатория, която изпълнява различни проекти като интернет балони, самоуправляващи се автомобили и т.н. Междувременно Google тихо и спокойно придобива и други компании, специализирани в роботиката, а също и е назначила няколко експерта в тази област. Всички те се събират в Пало Алто (Калифорния) и Япония. Информацията е изключително интересна и потвърждава намеренията на Google.

 

Не можем да не отбележим и факта, че Анди Рубин, един от създателите на Android ще се концентрира върху създаването на...истински андроид, но този път не операционна система, а робот. Очакваме с интерес бъдещето на този проект, а вече имаме и някаква представа за това, което може да се случи: