Искате ли предупреждение преди края на света?

Е, вече е възможно. Extraluminal е устройство от типа Интернет на нещата (IoT), което ще ви уведоми час преди Земята да бъде унищожена от експлозия на свръхнова звезда.

Свръхнова се отнася до „катаклизмичната експлозия на масивна звезда в края на нейния живот“. За няколко секунди тя може да излъчи повече енергия, отколкото нашето Слънце ще излъчи през целия си живот от милиарди години.

Две или три свръхнови се появяват всеки век в галактики като Млечния път. Колапсът на ядрото на свръхнова произвежда маса от неутрино. Услугата Extraluminal ги открива чрез свързване на половин дузина обсерватории за неутрино по целия свят.

Тези данни се анализират редовно. Ако/когато има причина за безпокойство, данните се изпращат към вашето устройство Exaluminal, задействайки аларма.

Плъгин устройството се свързва към вашата WiFi мрежа и оттам с вашите интелигентни високоговорители, за да възпроизведе автоматично песента It’s The End Of The World As We Know It на REM при получаване на предупреждение.

Разбира се, устройството е шега, но показва, че свързаните джаджи все повече навлизат в нашето ежедневие и можем да ги открием на неочаквани места и с неподозирани функции.

Снимка: Extraluminal

Виж още: Тези две великолепни галактики са на път да се сблъскат в съдба като на Млечния път