Първата реклама, която се появи в Instagram, е на модната марка Michael Kors. Информацията идва директно от фирмата, собственост на Facebook, цитирана от CNET. Снимката, която показва часовник от серията Timeless, отбелязва края на тестовия период, за който писахме неотдавна и чиято цел беше да аклиматизира потребителите с предстоящата промяна – показване на спонсорирани снимки и видео клипове. А до този момент всичко беше толкова изчистено и неопетнено.

 

Рекламата е пусната за американските потребители, които ще виждат снимката на Michael Kors...дори и да не следват модната марка в Instagram. Разположен е специален етикет, който предупреждава, че това е платена реклама. Потребителите могат да скрият снимката или да потърсят обратна връзка, за да се оплачат от нейното съдържание.

 

Instagram съществуваше три години без реклами, но сега поема много внимателно по различен път. Платените публикации ще бъдат с високо качество и ще напомнят тези, поместени в списанията. Сред първите рекламодатели ще бъдат Adidas, Ben & Jerry’s, Burberry, General Electric, Levi’s, Lexus, Macy’s, PayPal и Starwood.

Разбрахте ли, че Facebook тества по-бърз и надежден Messenger?

 

Тагове: