Tesla обяви нова функция за своята PowerWall стена призвана да гарантира електричество, дори когато изпитваме гнева на природата.

Наречена Storm Watch, тя проверява прогнозата за времето и се зарежда на пълен капацитет, за да осигури резервен източник на енергия за дома ви, когато се зададе опасна буря. Функцията се появи най-напред в новия ъпдейт на приложението на Tesla за Android.

За момента нямаме много детайли, но от описанието става ясно, че Tesla автоматично ще засича приближаващи бури и ще запасява дома с електричество. Когато опасността премине, системата ще се върне към първоначалните настройки. Обявяването на функцията идва съвсем на време, докато САЩ се подготвят новия ураганен сезон.

Функцията очевидно е продължение на съществуващата в момента система в Нова Скотия, Канада. Там допълнителната вятърна енергия се съхранява в PowerWall инсталациите в частните домове, след което се пуска по цялата електропреносна мрежа когато има нужда от това.

В по-голям мащаб, функцията ще може да помогне на цели райони в критични моменти, използвайки натрупания ток, когато и където е най-нужно.