Илон Мъск отново е активен в Twitter, като този път търси разработчици на видео игри, които да създадат заглавия за неговите коли.

Милиардерът обяви, че иска във всяка Tesla да има игри, които да използват възможностите на тъчскрийн таблото, смартфона и електронната система на колата. Това звучи като доста оригинално забавление, както и като лесен начин да направите верижна катастрофа.

Запитан от Twitter потребител дали има предвид нещо като Pokémon Go, Мъск отговаря, че общата идея е за мобилна игра, но предназначена за по-сериозни възрастни потребители и с щипка аниме. Кой знае каква щура форма може да приеме тази идея, но такива са повечето на Мъск.

Това, което знаем със сигурност, е, че Tesla автомобилите ще получат поне три игри на Atari с ъпдейта Tesla V9.0. Едната от тях е Pole Position, като Мъск иска да я управлявате с волана, когато колата не е в движение. Той настоява другите две да са Tempest и Missile Command и можем само да се надяваме, че не възнамерява да използва ракетите на SpaceX за тях.