От спецификации до дизайн, чухме всякакви слухове за iPhone 14 и очакваме те да бъдат потвърдени следващия месец. Ако се вярва на това изтичане на информация, ще се насладим на по-добри батерия и камера, както и премахването на спорния прорез. И сега може би знаем на какви цветове ще бъде заложено както за iPhone 14, така и за iPhone 14 Pro. И докато повечето нюанси са както обикновено, има няколко изненади.

Според профила @Jioriku началният iPhone 14 ще се предлага в зелено, лилаво, синьо, черно, бяло и червено. Междувременно iPhone 14 Pro ще се предлага в зелено, лилаво, сребристо, златно и графитено.

Много от тях можеха да се очакват – винаги щяхме да получим черно, бяло, синьо и червено. Въпреки че iPhone 12 получи лилав модел (въведен през пролетта на 2021 г.), цветът липсваше в магазина, когато стана дума за iPhone 13 – така че феновете на всичко лилаво ще се радват да го видят отново през 2022 г.

Изненадващо е какви цветове уж замества лилавото. За модела Pro това е Sierra Blue, което е на път да си отиде, но по-неочаквана е загубата на розовия iPhone 14. Потребителите настояваха за розов iPhone от години и въпреки че едва ли е „нов“, пастелно розовият iPhone 13 беше най-близкият, който имаме след iPhone 5C. Това беше изключително популярен нюанс – така че защо Apple планира да се откаже от него толкова скоро?

Разбира се, това са само слухове и времето ще покаже какви цветове Apple всъщност планира да пусне. Но едно е сигурно – гамата iPhone 14 вече звучи доста вълнуващо: от постоянно включен дисплей до остър нов дизайн, и вече нямаме търпение.

Снимка: Matt Talks Tech

Виж още: Apple отложи iPadOS 16 за октомври, iOS 16 все още се чака през септември

 

Тагове: