Sony представи новия Backbone One PlayStation Edition: официално лицензиран контролер за iPhone, създаден с мисълта за PS Remote Play.

Backbone One PlayStation Edition е идентичен на съществуващия контролер Backbone One с една ключова разлика: той избягва черната цветова схема на оригинала в полза на чисти бели нюанси, вдъхновени от безжичния контролер DualSense на Sony. Въпреки това други познати дизайнерски елементи на DualSense, включително паралелни стикове, не се копират.

Sony промотира Backbone One PlayStation Edition – което се захранва от свързаното устройство – като перфектен спътник към своята услуга PS Remote Play, позволявайки на играчите да стриймват игри от своите PS4 или PS5 конзоли към своите iPhone, използвайки специалното приложение App Store.

Компанията също така отбелязва, че Backbone One може да се използва за игра на голямо разнообразие от iOS игри, проектирани с поддръжка на контролер.

Първоначално Backbone One PlayStation Edition ще бъде налично в Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Испания, Швеция, Обединеното кралство и САЩ, с още страни, които да последват. Може да бъде поръчан сега и е посочен с цена на дребно от 120 долара на уебсайта на Backbone.

Снимка: PlayStation

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia

 

Тагове: