Създавайки опасен прецедент на чиста корпоративна цензура, Twitter забрани на Доналд Тръмп достъп до платформата завинаги, дори ако той се кандидатира за президент отново. В ново интервю за CNBC’s Squawk Box главният финансов директор на Twitter Нед Сегал даде разяснения за това, как компанията ще се справи с Twitter акаунта на Тръмп в дългосрочен план.

Отговаряйки на въпрос какво ще се случи, ако Тръмп се кандидатира отново и бъде избран за длъжност, Сегал не спести силните си думи.

„Начинът, по който работят нашите политики, е прост - когато сте отстранени от платформата, вие сте отстранени от платформата, - независимо дали сте коментатор, финансов директор или бивш или настоящ държавен служител“, каза Сегал.

„Не забравяйте, че те са предназначени да гарантират, че хората не подбуждат към насилие и ако някой направи това, ние трябва да ги премахнем от услугата и нашите политики не позволяват на хората да се връщат.“

Twitter забрани достъп на Тръмп до платформата преди месец, позовавайки се на опасения относно „риска от по-нататъшно подбуждане към насилие“. Ролята на Тръмп в организацията на смъртоносната атака срещу Капитолия в крайна сметка реши съдбата му на избраната от него платформа, където той прекара четири години в сплотяване на последователите си и пускане на безчет цветисти отговори на критиците.

Снимка: shutterstock

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.