В САЩ се вдигна много шум около включването на „Ключове убийци“ в днешните смартфони. Те представляват софтуерна възможност, която позволява на хората да изтрият цялата информация на устройството си дистанционно. Но докато се продължава с дебатите за „ключа убиец“, то южнокорейското министерство, отговарящо за комуникациите е наредило на производителите на смартфони да включват функцията за безопасност във всички телефони, произведени от сега нататък. Samsung вече въведе такава опция в техния Galaxy S5 и факта, че южнокорейската индустрия е започнала тази практика със сигурност ще повлияе на всички държави по-света.

Според Korea JoongAng Daily, докладите за откраднати устройства са се увеличили от 5575 през 2009г. до 31 075 през 2012 година. Разбира се властите се надяват, че включването на такъв „ключ“ ще бъде пречка за крадците да се възползват от вашата лична информация, но има и противници на идеята, които казват, че това може да позволи на недоброжелатели да изтрият умишлено данните от вашия смартфон.

От LG ще започнат да прилагат мярката през Q3 на тази година, а Pantech включиха такава функция още миналата година. Докато споровете дали да има такава функция продължават, производителите се стремят да направят първите стъпки в тази посока. Какво е вашето мнение? Искате ли вашият смартфон да има такава опция или не?

 

Виж още: Южна Корея забранява мобилните приложения на операторите.