Тази година идват три нови варианта на Apple Watch. В последния си бюлетин Power On Марк Гърман от Bloomberg предлага подобреният модел да бъде наречен Pro. Имайки това предвид, компанията от Купертино може също така отново да прекрати версията Edition в полза на тази опция за екстремни спортове.

Повечето от това, за което Гурман говори в бюлетина си, е вече известно. Но анализаторът смята, че Pro характеристиките на този предстоящ Apple Watch ще бъдат по-голям и по-устойчив на счупване дисплей, подобрено проследяване на преходи и плуване, по-дълъг живот на батерията и по-тежък и здрав корпус, изработен от първокласен метален материал без алуминий.

„Този ​​смарт часовник ще бъде проектиран така, че да се хареса на атлети по екстремни спортове и на всеки, който иначе би могъл да си купи висок клас спортен часовник Garmin за интензивни тренировки. Също така мисля, че неговият по-голям екран, по-голяма батерия и метален дизайн ще го направят привлекателен за всеки, който просто иска най-модерния Apple Watch.“

Гърман вярва, че този Apple Watch ще се нарича Pro, за да се разшири продуктовото портфолио с професионални модели, като MacBook Pro, iPad Pro, iPhone Pro и AirPods Pro. „Тази рекламна стратегия е подобна на представянето на настоящия iPhone 13 Pro спрямо обикновения iPhone 13“, обяснява той.

В допълнение Марк Гърман вярва, че това преминаване към по-здрав Apple Watch ще означава и края на Apple Watch Edition – тъй като той си спомня преминаването на Apple от златния Apple Watch за 17 000 долара към предложенията от неръждаема стомана и титан.

Журналистът на Bloomberg заяви, че този Apple Watch Pro също ще разполага с чип S8 – същия в моделите Apple Watch Series 7 и Series 6 – и нов сензор за телесна температура. Що се отнася до цената му, Гърман смята, че Apple може да започне по-близо до 900 или 999 долара поради малко по-големия дисплей, новите сензори и материалите от по-висок клас.

И накрая, но не на последно място Марк Гърман говори за прогнозата си за режим на ниска мощност. В началото на тази година журналистът съобщи, че Apple планира тази нова функция, която не беше обявена по време на основното представяне на WWDC 2022. Сега той казва, че режимът с ниска мощност все още се разработва и е на път да бъде пуснат приблизително по същото време като публичната версия на watchOS 9 тази есен.

„Ако режимът Lockdown на iOS 16 е някаква индикация, Apple няма проблем да дебютира повече функции от очакваното в следващата си гама от операционни системи.“

Снимка: Unsplash

Виж още: Вече знаем как ще изглежда Galaxy Watch 5