От Apple са готови да пуснат куп нови устройства между тази есен и началото на 2023 г. според доклад на Марк Гърман от Bloomberg. Това, което Гърман описва като „потоп“ от продукти, според съобщенията ще включва четири устройства iPhone 14, набор от нови iPad-и, три Apple Watch модела, няколко M2 / M3 модернизирани Mac-а, чифт освежени AirPods Pro слушалки, нов HomePod и усилен в спецификациите модел Apple TV.

Нека разбием тези прогнози по категории:

Въпреки че Apple обяви два нови Mac-а със своя флагмански процесор M2 на своята Световна конференция на разработчиците (WWDC) по-рано този месец, Гърман очаква да намерим чипа – и неговите вариации – в няколко други устройства. Това включва M2 Mac mini, M2 Pro Mac mini, M2 Pro / M2 Max 14 и 16-инчов MacBook Pro, както и M2 Ultra / M2 Extreme Mac Pro. Разбира се, има стари слухове за шлем за смесена реалност на Apple, който също се очаква да дойде с M2 чип. Ако това не е достатъчно, Гърман казва, че процесорът M3 на Apple вече е в процес на работа и вероятно ще се появи в 13-инчовите и 15-инчовите лаптопи MacBook Air през следващата година.

Вече знаем, че Apple се готви да пусне iPhone 14 тази есен, а докладът на Гърман предлага обобщение на всички слухове, носещи се през изминалата година или около това. От една страна, само моделите Pro и Pro Max са настроени да получат новия и по-мощен A16 чип, както и поддръжка за винаги включен дисплей. Моделите iPhone 14 Pro също трябва да се предлагат с 48-мегапикселов сензор за камера, нов прорез, включващ „изрез във формата на хапче“ за Face ID и селфи камера в малка дупчица. Гърман казва, че стандартният iPhone 14 ще има чипа A15, който идва с iPhone 13, с 6.7-инчов вариант, който заменя модела Mini.

Що се отнася до iPad, докладът му показва, че Apple ще пусне оборудвани с M2 11-инчови и 12.9-инчови iPad Pro модели по-късно тази година, в допълнение към по-голям iPad между 14 и 15 инча, който идва през „следващата година или две“. Журналистът също подкрепя по-ранен слух от 9to5Mac, който предполага, че нов iPad от начално ниво ще се предлага с A14 чип, 5G и USB-C свързаност.

Apple също се очаква да пусне три нови модела Apple Watch тази есен: стандартния Watch Series 8, нов SE и „по-здрав“ часовник, насочен към хората в „екстремни спортове“. Журналистът отбелязва, че докато чипът S8, присъстващ в предстоящата Watch Series 8, ще предложи същото ниво на производителност като предходните чипове S7 и S6. Гърман също така очаква Apple да преустанови серията 3 тази есен в полза на новия SE, който също може да дойде с процесора S8 – скок от чипа S5, който дойде с модела SE за 2020 г.

Apple нямаше какво да каже за tvOS на WWDC, но журналистът твърди, че компанията трябва да разкрие нов Apple TV с A14 чип и малко повече RAM тази есен. Това настройва устройството за „допълнителни възможности за игри“, които можем да видим в tvOS 16.

Apple също ще пусне модернизиран HomePod – но вероятно не преди следващата година. Според Гърман предстоящият HomePod ще се предлага с подобен размер и ниво на производителност като оригиналния HomePod, пуснат през 2018 г. Очаква се да има чип S8, обновен дисплей и потенциална поддръжка за „функционалност с много докосвания“.

Слушалките AirPods Pro също трябва да бъдат ъпгрейднати, като Гърман предвижда нов чип и подобрен звук. Надяваме се, че това означава поддръжка за lossless аудио, за което анализаторът Минг-Чи Куо съобщи по-рано тази година.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Искате ли да знаете всичко за всички нови функции в iOS 16? (ВИДЕО)