От утре, 11. септември, във VIVA Apps дебютира приложението „Лесно е“, правещо използването на смартфон много по-лесно и удобно. То улеснява работата както на хора, които за първи път боравят със смарт устройство, така и на тези, които са добре запознати с новите технологии. Апликацията заменя стандартните екрани и бутони на телефона с по-опростени, като предоставя навигация до най-важните и най-често използвани функции.

При стартиране на приложението на екрана на смартфона се показват бутони с надпис, визуализиращи съответната функция, която изпълняват. Така например бутонът „Контакти“ отвежда до запаметения списък с контакти, а „Телефон“ позволява директно набиране на телефонен номер. С „Камера“ потребителят може веднага да започне да снима, а избирайки „Галерия“, той може да разгледа всички заснети вече изображения. На подобен принцип работят и останалите функции, включени в приложението.

„Лесно е“ може да се изтегли напълно безплатно от Android портала на VIVACOM - VIVA Apps. Приложението се предоставя ексклузивно на българския пазар от мобилния оператор.