Четири iPhone 13 модела ще имат LiDAR скенер – функция, която преди беше налична само в Pro моделите и играе ключова роля в добавената реалност. Новината бе потвърдена от анализатора Даниел Ийвс и подсказва сериозното отношение на Apple към AR технологията.

Според него iPhone суперцикълът ще продължи със семейството на iPhone 13. На база на информация от веригата за доставки Ийвс прогнозира, че iPhone13 ще се появи в третата седмица на септември, като Apple ще поръча почти 20 процента повече бройки от новата серия спрямо поръчките за iPhone 12 миналата година. 

Самият LiDAR скенер дебютира в iPad Pro през април 2020 г. и макар че помага на камерата да фокусира по-бързо при слаба светлина, скенерът се използва най-много за добавена реалност. Досега Apple не е рекламирала много този сензор и като изключим приложението AR Measure, не е използвана технологията в нейния пълен потенциал.  

През март Ийвс беше сред първите, които прогнозираха, че iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат нова опция от 1 ТВ сторидж, което е двойно повече от сегашния таван от 512 GB. В новия си анализ той отново потвърждава, че това ще се случи.

Накрая, той прогнозира, че серията iPhone 13 може да получи вграден в дисплея скенер за отпечатъци, какъвто ползват много Android флагмани.

Снимка: Phone Arena

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: