Microsoft прави сериозна реклама на Windows 10 още отпреди излизането на операционната система и сега компанията публикува нов материал на официалния си блог, предмет на който са в частност функциите по сигурността на Windows 10, пише NeoWin.

Казано накратко, веднага зарежете платформата, която ползвате, и минете на Windows 10, защото тя категорично е най-добре защитената версия на Windows - поне според Microsoft.

За да подсили аргумента си, гигантът посочва, че самата Агенция за национална сигурност на Съединените щати е добавила Windows 10 в списъка на софтуера, разрешен за използване за засекретени нужди. В допълнение, Surface Pro 3, Pro 4 и Book пък са единствените устройства с Windows 10, които отговарят на завишените изисквания за сигурност на агенцията.

Microsoft припомня още, че функцията Windows Hello премахва нуждата от помнене на досадни пароли и обещава, че до края на годината тя ще бъде интегрирана във всяко едно устройство като част от Project Evo, който се разработва съвместно с Intel.

Виж още: Apple е съхранявала в iCloud историята на браузъра за години назад

Тагове: