Скоро ще имате достъп до вашите мобилни приложения през компютъра си – стига да ползвате правилния телефон. Microsoft пусна ъпдейт за Windows 10, който поддържа стартирането на мобилни приложения на вашия десктоп, както бе обещано, когато Samsung анонсира своя Galaxy Note 20. С други думи, вече няма да се налага да търсите телефона си, когато искате да поръчате храна през мобилно приложение.

Пуснатите по този начин мобилни приложения на компютъра ще вървят в отделен прозорец, за да може да мултитасквате, и ще може да ги закачате на Start менюто, ако ги използвате по-често. В тях ще навигирате с мишка, клавиатура или докосване.

Както вече загатнахме, това обаче няма да работи с всяко устройство. Освен Windows 10 на компютъра ви трябва и телефон с Windows 10 интеграция, а към момента това означава само модел на Samsung с Android 9 или по-висок. Освен това компютърът и телефонът трябва да бъдат в същата Wi-Fi мрежа.

Въпреки тези ограничения това е голяма стъпка към интеграцията между телефони и компютри с Windows 10. Схемата може и да не е онова пълно сливане на десктоп и телефон, което Microsoft си представяше със своя проект Continuum, но е доста близо.

Снимка: Samsung

Виж още: Мистериозен телефон на Xiaomi счупи AnTuTu

 

Тагове: