20 май ще бъде важен ден за Microsoft, Qualcomm и техните партньори. Компаниите ще пуснат първата вълна от следващото поколение компютри с Windows на ARM, задвижвани от най-новите процесори Snapdragon X Series на Qualcomm. Вече видяхме няколко изтичания на информация, много от които имат една обща черта: тапета. Изглежда, че Microsoft подготвя нов тапет по подразбиране за Windows 11 и вече можете да го изтеглите във висока резолюция, въпреки че официалният анонс все още не е дошъл.

Ето наскоро изтеклия Samsung Galaxy Book4 Edge с новия тапет:

А ето и самия нов тапет (споделен в частна група Windows Insider Telegram и публикуван от @cadenzza_ в X):

Засега разполагаме само с това статично изображение. Имаше обаче слухове, че Microsoft подготвя нови ефекти за фоновете на работния плот в Windows 11. С помощта на изкуствен интелект операционната система ще създаде ефект на дълбочина и ще накара фона да реагира на движението на курсора. Microsoft така и не обяви тази функция, така че няма гаранция, че тя ще стигне до публичната версия.

На 20 май 2024 г. Microsoft организира специално събитие, посветено на Windows и Surface, на което планира да представи следващото поколение изживявания с изкуствен интелект и нови функции за своята операционна система. Също така ще видим обявяването на потребителските версии на Surface Pro 10 и Surface Laptop 6. Microsoft за първи път дебютира с тези устройства под формата "За бизнеса" със "стандартни" процесори на Intel. Потребителските версии ще се доставят с процесори Qualcomm Snapdragon X, за да се подчертае големият фокус на Microsoft върху Windows on ARM.

Снимка: Unsplash

Виж още: Създадоха супербърза 6G връзка чрез изкривени светлинни лъчи