Нова партида от сувенири на Стив Джобс и Apple се предлага на търг този месец, включително някои интересни предмети: винтидж визитка на Стив Джобс и касети с базова програма от ерата на Apple Computer, Inc., яке NeXT, което Джобс е носил и др.

Наддаването за най-новите сувенири на Стив Джобс и Apple започва на 12 август на търг в аукциона RR. В сравнение с други подобни сувенири, като например подписаното заявление за работа на Стив Джобс, което наскоро се продаде за над 300 000 долара, тази партида е много по-достъпна.

Визитната картичка на Джобс в Apple Computer, Inc. започва от 300 долара и се очаква цената ѝ да надхвърли 4000 долара. Тя идва заедно със 17 други различни визитки на служители на Apple.

Друг уникален артикул на този търг е якето NeXT “Wingz World Tour 1989”, което е носено от самия Джобс. Наддаването започва от 200 долара, като аукционът очаква то да се продаде за над 600 долара.

Точното описание на артикула гласи: „Яке Wingz “World Tour '89”, лично носено от Стив Джобс по време на презентация на софтуера NeXT и Wingz в Двореца на изящните изкуства в Сан Франциско, Калифорния, в края на 1989 г. Черно найлоново яке, голям размер, с полиестерна подплата, отпред с цип, странични джобове и плетени маншети и колан, с бродирано лого Wingz World Tour '89 на лявата част на гърдите и гърба. На вътрешната яка е запазен оригиналният етикет на производителя Aristo Jac. В добро състояние“.

Друго сравнително достъпно парче от историята на Apple е набор от четири „Касети с лента за компютърни базисни програми на Apple“. Те започват от 200 долара и трябва да донесат над 400 долара.

„Необичайна групова партида от четири касети с основна програма на Apple Computer за домашния компютър 16K Apple II, включително: Color Demo (1977) и Brick Out (1978); Penny Arcade and Finance I (1979); Hopalong Cassidy and Lemonade (1979); и Brian’s Theme and Phone List (1979). В цялостно добро състояние“, е описанието тук.

Още артикули на Apple в търга включват подписано от Стив Возняк флопидисково устройство за Apple II, както и подписана от него скица за Apple I, редки iPod плакати и др.

Снимка: RR

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници